ROTARY CUTTER

rotary cutter

von grosser Leistung, mit senkrechter Welle ausgerüstet, und mit 5000 mm Schneidebreite.

RAPSERNTEADAPTER

rapsernteadapter

'Reptol'-Rapsernteadapter – wirksame Lösung für Reduzierung der Ernteverlust

KÜRBISKERN-ERNTEMASCHINE

kürbiskern-erntemaschine

heimische Entwickelung, Maschinen für gewerblichen Kürbiskern-Anbau: Kürbis-Knacker und Verarbeitungsmaschinen

BODENLOCKERER

bodenlockerer

'Vakond' – doppelflügel-mitteltiefer Unterboden-Lockerer – intensive Lockerung, günstige Klossfraktion

Produkte, Dienstleistungen

. .

BLECHBEARBEITUNG

blechbearbeitung Schneiden mit Blechschere, Brennschneiden, Laeserschneiden, Stanzen, Kantenbiegen, andere Möglichkeit für Kaltformung.

DMM Kft. als alleiniger ungarischer Produzent der Kürbiskern-Ernte- und komplementärmaschinen ist auf diversen Gebieten des Landmaschinenbaues anwesend. Die Firma steht den Züchtern mit Rapsernteadapter für die wichtigen Kombinentypen, bzw. mit Entwicklung von Mulcher von grosser Leistung zur Verfügung. Dem Profil von DMM gehört ein breites Angebot von Blechbearbeitungsmöglichkeiten.

KÖZLEMÉNY

 

A Debreceni Mechanikai Művek Kft. ezúton tájékoztatja minden partnerét, hogy a Kúria Pfv.IV.20.984/2016/4 számú végzésével a  Fővárosi Törvényszék 3.Pk.23.676/2014/4. számú végzését megváltoztatta, ezzel a döntésével a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának a Biso Schrattanecker GmbH. 226.704 lajstromszámú „szabadalmának” megsemmisítésére vonatkozó határozatát helybenhagyta, a Biso korábban jegyzett „szabadalmának” törlését elrendelte.

 

Mindez azt jelenti, hogy a Debreceni Mechanikai Művek Kft. NEM KÖVETETT EL JOGSÉRTÉST; a 2008. január 01. és 2009.december 31.között előállított és forgalomba hozott, RK-6.0-NH-2H és RK-6.0.-NH-1H típusszámú előtétasztalra felszerelt repce betakarítására gyártott oldalkaszákkal, vagyis a Biso Schrattenecker GmbH. 226.704 lajstromszámú szabadalmát NEM BITOROLTA!

 

A határozat értelmében a Biso „szabadalma” nem alapul feltalálói tevékenységen, mert az abban alkalmazott és szabadalomként bejegyeztetett műszaki megoldásokat a BISO Schrattanecker GmbH egy japán cég 1999 – ben gyártott hasonló modelljéről másolta.