Egyéb termékeink

TALAJKÖVETŐ ADAPTER(FLEXIKASZA)

A Debreceni Mechanikai Művek Kft. - a mezőgazdasági gépgyártásban gyökerező hagyományaira támaszkodva - igyekszik időről időre egy-egy új termékkel bővíteni termékpalettáját.

A betakarító adapterek-lásd Reptol repcebetakarító adapter- vonalát továbbgondolva, a közeljövőben kívánjuk kifejleszteni a gabonakombájnokra csatlakoztatható talajkövető adaptert, (flexikaszát), amely szója, borsó és egyéb alacsony növésű termények betakarításhoz ideális, de ajánlott az erősen dőlt termény betakarításakor is. A Reptol repcebetakarító adapterhez hasonlóan változó vágási szélességgel készülne, a jelentősebb kombájncsaládokhoz adaptálva.

SZOLÁR PARABOLA VÁZSZERKEZET

A DMM Kft. 2010-ben részt vett egy szolár parabola vázszerkezetének megtervezésében és -legyártásában. A szerkezet főbb paraméterei a következők:

Az alternatív energiák egyre nagyobb térnyerését figyelembe véve ezen termékek piaca csak szélesedhet az elkövetkezendő időszakban.

 A szolár parabola a napenergiát hasznosító berendezések közé tartozik. Felületét egy forgási parabola felület  alkotja, mely 12 db, egyenként állítható szegmensre oszlik. A tükrök mindegyike a felület fókuszpontja felé mutat, szerepük az, hogy a felületükre érkező napsugárzást a fókuszpontba koncentrálják. 
A fókuszpontban egy hőcserélő került elhelyezésre, amely a tükrök által oda sugárzott hőenergiát a rajta átáramoltatott közegnek adja át. A parabola vezérlő és mozgató rendszerrel rendelkezik, amely képes követni a nap pályáját, mind a napon belül, mind az évszaktól függően, így a sugárzás hasznosítása szempontjából mindig a legkedvezőbb pozíciót foglalja el a tükör.

Ebben a profilban hasonló egyedi acélszerkezetek tervezésére és gyártására a DMM Kft. a továbbiakban is vállalkozik.

Szolar parabolaSzolar parabola vázszerkezet